Waarom zonbescherming zo noodzakelijk is

zon-nederland-roosendaal

Waarom zonbescherming zo noodzakelijk is

Hoera, het wordt weer heerlijk zonnig lente-weer!
Na een grauwe, natte en vooral koude winter is het een cadeautje uit de lucht om met onze snoet heerlijk wat zonnestraaltjes op te pikken. Wie denkt er bij zon nu niet aan heerlijk naar de kust, terrasjes pikken, relaxen in het park en lekker de tuin in of naar buiten.
Niet is zo fijn als de eerste lente-zon!

Maar daar waar we niet vaak bij stilstaan is dat deze geliefde warmtebron uit de natuur ook schadelijk kan zijn voor ons. Iets waar we onszelf erg bewust van moeten blijven. We moeten ons beschermen tegen deze straling. Dat lees je inderdaad goed, we moeten. Want we moeten immers iets om die versnelde huidveroudering tegen te gaan én die enorme groei aan huidkanker tegen te houden.

Nu zul je vast denken dat het wat overdreven is om jezelf zorgen te maken over die zonnestralen, ze kleuren je immers heerlijk bruin en je krijgt er veel energie van én een aangevulde vitamine D voorraad. Maar je gaat er anders mee om als je weet dat er meer mensen per jaar doodgaan aan huidkanker dan aan verkeersongelukken. Hoe bewust ben jij je dan van de schadelijke invloed van de zon op jouw huid?
Vaak is het ook het niet weten waardoor we het niet zo makkelijk doen of onszelf er niet mee bezig houden. We weten immers vaak niet wat we dan moeten smeren, wat is nu eigenlijk goed?

DE FEITEN
Zonnestralen zijn echt schadelijk voor de huid en volgens berekeningen krijgt de komende jaren 1 op de 4 Nederlanders te maken met huidkanker, mede veroorzaakt door ons ‘zongedrag’.

Een ander nadeel van de zonstraling is dat het voor 90% de oorzaak is van huidveroudering zoals rimpels, pigment en verslapping van de huid. Het is niet voor niets dat zowel door de Nederlandse als Amerikaanse vereniging geadviseerd wordt om dagelijks minstens een factor 15 te gebruiken; zomer en winter. Veel mensen weten niet dat UVA (eigenlijk de meest schadelijke stralen) ook door wolken en glas gaan. Onderzoek laat zien dat het regelmatig gebruik van zonnebrandcrème gedurende de eerste 18 jaar van je leven het risico op NMSC (non-melanoma skin cancer) met 78% vermindert.

Daarnaast is het aan te raden de huid altijd goed tegen straling te bescherming indien je last hebt van een zwangerschapsmasker, melasma, pigmentvlekken, moedervlekken en sproeten, acné, couperose, een verslapte huid en een ouder wordende huid en na een behandeling waarbij een peeling is toegepast.

Maar krijg je dan nog wel voldoende vitamine D binnen?
Het antwoord is ja, je krijgt voldoende vitamine D binnen omdat dit onderzocht is bij gebruikers van zonbescherming en niet gebruikers van zonbescherming. Beide groepen bleken evenveel vitamine D in het bloed te hebben.
Ook kan het zijn dat je heel veel in de zon komt en geen vitamine D voldoende in het bloed hebt, hier kan genetisch een rol spelen. Vergeet op dat moment niet dat je vitamine D ook uit voeding kunt halen en tabletten, een veiligere vorm.

Welke beschermingsfactor moet ik kiezen?
Gebruik dus in ieder geval dagelijks een factor 15 of 30 (dus ook in de winter) gebruik onder de zonbescherming je dagelijkse verzorging voor je huid. Ook in de zomer kun je met een factor 15 of 30 blijven smeren maar breng het dan wat frequenter aan.
Bij een extreem lichte huid is al snel een factor 30 is aan te raden of voor mensen die last hebben van pigmentvlekken. Ook als je van je zelf weet dat je niet een trouwe frequente smeerder bent is een factor 30 (of hoger) geschikter.
Als je een zonnebrandcrème goed en volgens de regels aanbrengt beschermt een product met een factor 15 tegen 94% van de zonnestralen en een product met een factor 30 tegen 97% van de zonnestralen.
Belangrijk om te weten is dat er geen enkele filter is die je voor 100% tegen de zonnestralen beschermt, zoek dus ook eens de schaduw op en ga niet de hele dag blootgesteld aan zonnestralen zitten.

Wat we bij AMADEA aanraden en waar je op moet letten bij de aankoop van ‘zonnebrand’:

Veel zonnebrandcrèmes (zonbeschermingscremes) zijn comedogeen, oftewel het zorgt voor meer onzuiverheden in de huid. Dit komt door de samenstelling. Ook zie je dat in veel zonnebrandcrèmes alcohol zit, wat de huid daarop weer uitdroogt. En met regelmaat zie je PEG bestanddelen in de crèmes zitten die helemaal niet goed zijn voor onze gezondheid en vaak in verband staan met het ontstaan van kanker.
Let dus goed op wat je op je huid smeert, aangezien de huid een orgaan is en doorlaatbaar. (komt in het bloed)

Bij AMADEA hebben we van zowel IK SKIN PERFECTION als MALU WILZ oplossingen om je huid te beschermen.
Beide varianten bevatten geen parabenen, geen minerale olie en geen alcohol.

malu wilz sun spf roosendaal

MALU WILZ is sinds kort met een gloednieuw zonbeschermingsproduct op de markt in een formaat tube die je zo in je handtas meeneemt.  SUN PROTECT FACE SPF 30 – 50.
De crème bevat hyaluron en zorgt ervoor dat je huid vocht vast houd, gladder word en het vochtvasthoudend vermogen versterkt word.
Ook is de crème watervast, wat het makkelijk maakt als je gaat zwemmen. De tube is in handig formaat in factor 30 en factor 50 verkrijgbaar. Daarnaast is de crème erg luchtig en blijft er geen vettige laag achter op je gezicht. De bescherming is aan te brengen na je dagelijkse moisturizer.

 

zonnebrandcreme roosendaalIK Skin Perfection SUN SPF 50+ is een zonnebrandspray met UVA en UVB bescherming die de huid beschermt en hydrateert. Dit product beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, voorkomt dat de huid vroegtijdig veroudert en zorgt dat de vochthuishouding van de huid in balans blijft. Doordat IK Skin Perfection SUN SPF 50+ dermatologisch is getest en PH neutraal is, is hij zeer geschikt voor gebruik na een intensieve behandeling, tijdens of na medicatiegebruik en voor de meest gevoelige huiden. Het product laat geen witte waas achter en is geschikt voor gebruik in de zomer en in de winter.

IK SUN SPF 50+ bevat de Key Actives Vitamine E, Avobenzone en Zinc Oxide. Vitamine E houdt vocht vast in de huid. Avobenzone absobeert UVA-stralen, terwijl Zinc Oxide de huid beschermt tegen UVA en UVB-straling.

Prijzen:
IK SKIN PERFECTION SUN SPF 50+ 200 ml sprayflacon € 39,95
SUN PROTECT FACE SPF 30 crème 50 ml € 16,75
SUN PROTECT FACE SPF 50 crème 50 ml € 19,75

 

Author Info

Amadeas.nl

Momenteel nemen we geen nieuwe klanten aan ivm de drukte.
Behoor je al tot het klantenbestand van AMADEA dan is het uiteraard wel mogelijk om een afspraak te maken, dit geldt ook voor nieuwe Powerslimmers.

Volg AMADEA op Instagram of Facebook, mocht er weer ruimte ontstaan wordt het via social media gecommuniceerd.

Excuses voor het ongemak!

Close