Tips om je huid goed te reinigen

Tips om je huid goed te reinigen

Reinig jij je gezicht op de juiste manier? Het lijkt heel simpel, maar toch doen veel mensen dit niet helemaal goed én kun je er ook nog veel verkeerd mee doen.
Als je je gezicht niet goed reinigt heeft het namelijk geen enkele zin om die fijne crėme die vol met werkstoffen zit om jou huid te verbeteren nog op te smeren.
Je zult vast denken waarom, maar de reden hier van is dat de huid nog erg vuil is en de werkstoffen zo niet door kunnen dringen en doen wat ze zouden moeten doen.

 

Je huid neemt onvoldoende werkstoffen op uit je créme of serum als je je huid niet goed hebt gereinigd

 

De vraag is nu dus hoe je het beste je gezicht wel goed kunt reinigen.
Het antwoord is dus met een goede reiniger! Het is echt heel waardevol om dit zorgvuldig uit te zoeken en effectief te gaan doen. Je dient elke dag je huid te reinigen, ’s ochtends en ’s avonds. Op deze manier behoud je een mooie evenwichtige huid. Feitje: wist je dat de helft van de vrouwen gaat slapen met make-up?

Vermijd zeep!
Een aloude manier om de huid te reinigen is met water en zeep, maar hoe oud deze manier ook is, het is niet goed voor de huid en dat is bewezen. De schuimende reiniger onttrekt heleboel vocht uit de huid en droogt de huid gigantisch uit. Tevens is zeep vaak niet PH regulerend op de huid en tast zodoende de huidbarriėre aan.

Alleen met water reinigen is onvoldoende, kies daarom een milde reiniger die bij jouw huidtype past.
Zorg er voor dat je geen reinigers gebruikt met minerale olie of liquidum parrafinum, dit goedkope spulletje wat veelal onderdeel is van grote Unilever merken is een onderdeel van aardolie, ja je leest het goed, hoewel het lekker smeert trekt minerale olie erg veel vuil aan en verstoord de balans in de huid.
(Heb je toevallig al last van huidproblemen, dan adviseer ik hier erg goed op te letten!)

 

Goede reinigers
Reinigers zijn per huid verschillend, de een heeft meer talg, de andere huid is wat geirriteerder. Een reiniger verwijdert talg, make-up en onzuiverheden. Laat je dus wel goed adviseren in welke reiniger jij gebruikt als je een huidprobleem probeert op te lossen. Om een zo mooi mogelijke gebalanceerde huid te krijgen is dit essentieel en een voorwaarde.

Voor je lichaam te reinigen adviseren we altijd om een product met olie te gebruiken, zodat het je lichaamshuid niet uit gaat drogen een voorbeeld hier van is een natuurlijke douche-olie.

Gebruik geen watjes of doekjes om de huid van je gezicht te reinigen, deze verstoppen de poriën nog verder. Indien je tonic gebruikt of een lotion mag je dit wel met een wattenschijfje doen, maar ná de oppervlaktereiniging.

Gelukkig zijn de reinigers van Malu Wilz en IK SKIN PERFECTION met de handen en lauwwarm water te verwerken.

Na het aanbrengen van deze reinigers kun je de huid met water reinigen, lauwwarm water met kompressen of een washandje zorgen er voor dat de poriën goed open gaan staan.
De huid is hierna schoon genoeg om nagereinigd te worden met een lotion of nogmaals met lauwwarm water en kompressen. Hierna kun je de crème of serum aanbrengen en vertrouwen op de werkzaamheid hiervan!

 

Welke producten zijn aan te raden?

SILK+ is ultrazachte, zeer milde 3 in 1 reiniging: een reinigingsmilk, lotion met pH hersteller en eye-makeup remover in één! Vuil en talg worden verwijderd voordat zij de kans krijgen om poriën te verstoppen. Geniet van een heerlijk schone, zachte en gladde huid

 

 

 

 

 

 

 

 

FOAM+: een reiniger, lotion en regulerende wash in één, met een milde maar ook krachtige werking. De foam hydrateert, herstelt de pH-waarde van de huid en minimaliseert daardoor overtollig talg en acne-uitbraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De SCRUB+ van IK. Gemakkelijk in gebruik, want het is een 3 in 1 formule! Deze lysing, peeling en scrub in één verwijdert dode huidcellen en verbetert de teint en textuur maximaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info over het reinigen van jouw huid en welke huidverzorging bij jou past?
Stuur gerust een berichtje of kom eens langs in de salon, we vertellen je er graag meer over.

 

 

Author Info

Amadeas.nl

Close