Over gelukkig zijn en de tips die ik je wil geven om een mooier positief leven te leiden

amadea-mindset-coach

Over gelukkig zijn en de tips die ik je wil geven om een mooier positief leven te leiden

Voor jou, over gelukkig zijn.
Omdat ik vind dat inner beauty net zo belangrijk is als outer beauty.
 
Nederland komt uit de bus als een van de gelukkigste landen ter wereld. Toch zijn we ook een mopperend volkje, vooral als het koud is en nat buiten.
Hoewel ik zelf ook liever van een aangenaam temperatuurtje houd is het toch belangrijk om ook in de wat donkere, koude dagen van de winter jezelf gelukkig te voelen.
 
Wees dankbaar, want dankbaarheid voelen is belangrijk om je te blijven verwonderen over de mooie dingen in het leven. Je zal je hierdoor veel meer kunnen focussen op wat mooi en goed is in je leven, waardoor je je veel gelukkiger zult voelen omdat je dan leeft in een positieve mindset. Op deze manier ga je steeds meer oog krijgen voor het positieve in plaats van het negatieve in je leven en leer je het negatieve wat je dag een stuk minder leuk heeft gemaakt sneller los te laten.
 
Begin je dag dankbaar, met 1 positieve gedachte. Wees bijvoorbeeld dankbaar dat je vandaag gezond bent, dat je blij bent dat je vandaag iemand ziet met wie je het gezellig hebt, dat je je gelukkig voelt in je huis of wees dankbaar voor iets wat je lekker vind en je positief stemt, zoals een geurtje, een mooi kledingstuk of een lekker kopje koffie. Of wees dankbaar voor iemand in je leven van wie je houd.
 
De kracht van woorden is sterk, dus zeg maar gerust hardop als je ergens dankbaar voor bent. Bedank iemand anders wat vaker voor iets wat je fijn vind, je gelukkiger maakt of iets positiefs voor jou heeft toegevoegd. Dankbaarheid zal je terug ontvangen juist door het uit te spreken!
Door dankbaarheid zal je namelijk veel meer rust en blijdschap uit gaan stralen wat mensen ook naar je toe trekt. Het is fijn om bij iemand te zijn die positief in het leven kan staan, je trekt op deze manier letterlijk aan wat je uitstraalt. Want ook de positief gestemde mensen zullen zich fijn bij jou voelen.

Sluit elke dag je dag af met 3 dingen waarvoor je dankbaar was vandaag, dit kan je opschrijven, in je mobiel noteren of hardop zeggen tegen jezelf. Dat kan heel simpel en klein zijn, maar ook grote dingen in je leven. Maak je hoofd leeg, mediteer als je je daar goed bij voelt, ontspannen mag ook en laat alles van je af glijden en wees je dan bewust van deze drie dingen.
Dankbaarheid zal je op deze manier ook veel meer met jezelf verbinden en zal je leren om van uit je hart te kunnen voelen. Je leert op deze manier om van jou leven te gaan houden. 
 
Wat wil ik je hiermee leren:
Door deze drie simpele dingen te doen, elke dag weer, zul je je na een tijdje veel meer leren focussen op positiviteit in je leven. Zul je automatisch meer waardering hebben voor de kleine dingen in je leven die je gelukkig maken, je zult naarmate je er langer mee bezig bent veel meer redenen voor jezelf vinden om ergens dankbaar voor te zijn. Het geeft je een gevoel van overvloed in ‘geluk’. Door niet bezig te zijn met dankbaarheid richt je je automatisch veel meer op negativiteit en schaarste in je leven, terwijl er vaak zo veel wel is om jezelf goed bij te kunnen voelen wat veel overheersender kan en mag zijn.
Je zult je daarom alleen al veel positiever gestemd voelen, het is namelijk niet mogelijk om én dankbaar én boos te zijn. Dankbaarheid maakt je daarom liefdevoller in alle opzichten.
 
Na een poosje merk je dat je dit opbouwt en het als een emotionele reserve kan gaan dienen als het je eens tegen zit allemaal, als je even de zon niet ziet schijnen. Ook dat hoort bij het leven, tegenstellingen om juist de balans te kunnen vinden.
 
Door de tips die ik je hierbij geef krijg je dus meer oog voor wat er allemaal wel goed gaat in je leven en wat je allemaal wel een gelukkiger mens maakt. Je leert, te midden van alles wat je nog wilt verbeteren aan jezelf of situaties om je heen, om ook blij te zijn met wat er nu is, met wat je hebt en wie je bent.

En dat is op zichzelf al iets om dankbaar voor te zijn elke dag weer.. ❤️

Ik wens je een fijne dag!

 
Natalie – AMADEA

Author Info

Amadeas.nl

Close