Appen is sneller

06-82630786 (Whatsapp)

Email

info@amadeas.nl

Openingstijden

alleen op afspraak

Nieuwste technologie definitief ontharen dmv 1200W TRIPLE ICE diode laser!
Bij AMADEA maken we voor het definitief ontharen gebruik van een 1200W Triple ICE Diode laser, we hebben voor dit apparaat gekozen omdat het de beste en nieuwste lasertechnologie is welke op 3 golflengtes werkt.
Hierdoor kunnen we effectief ontharen en is er vanaf de eerste keer al resultaat. Het apparaat is uitgerust met een zeer intelligent koelsysteem waardoor we de koeltip op het handstuk tot -8 graden gekoeld kunnen houden.
Tevens zijn wij zo opgeleid dat we koeling weten toe te passen om hyperpigmentatie en hypopigmentatie te voorkomen.

diode-laserontharing-roosendaal

Geen IPL

Vaak wordt deze nieuwe lasermethode met IPL vergeleken maar dit is geheel ten onrechte. Met de IPL methode wordt de huid beschenen met een breedspectrum licht, ook wel diffuus en flitslicht genoemd. Diffuus licht kan minder gericht geplaatst worden dan laserlicht. Hierdoor reageren de diepergelegen haarwortels onvoldoende en worden de haarwortels niet volledig vernietigd. Dit betekent dat er veel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te kunnen bereiken. IPL ontharen lijkt in eerste instantie voordeliger dan laser ontharen, echter blijkt dat er met de IPL methode veel meer behandelingen nodig zijn.

Daarnaast mag een IPL ontharingsbehandeling door iedereen worden uitgevoerd. De behandelaar heeft geen specifieke opleiding genoten en er worden geen kwaliteitseisen aan de behandeling gesteld. Dit houdt in dat u in veel gevallen niet behandeld wordt door een specialist.


Laser ontharen als nieuwe methode
Laser ontharen is een zeer doeltreffende methode. Het laserlicht komt enkel bij het pigment van de haarwortel, waardoor ook diepergelegen haarwortels beter worden bereikt. Het licht van de laser zet het pigment rondom de haarwortels om in warmte. Deze warmte beschadigt de haarwortels en circa 2 á 3 weken na de behandeling kunnen de beschadigde haren met haarwortels uitvallen. Het grote voordeel van deze methode is dat de laser energie geeft op één specifieke plaats, waardoor de laser de haarwortels maximaal vernietigt. Daarnaast beschikt de laser over een hoog vermogen en kan de specialist zeer gericht behandelen.

Drie golflengtes
De drie golflengtes waar we gebruik van maken is het 755nm Alexandrite golflengte die licht gepigmenteerde en zachte haren pakt, de 808nm Diode golflengte die dikke en stugge haren pakt die veel pigment hebben. Een van de meest effectieve methodes voor lichte tot medium huidtypes en de 1064nm ND-YAG die dieper in de huid terecht kot en heel fijn is voor donkere types met donkere haren en een getinte huid.

Hoe werkt laserontharing?
Het doel en de werking van laserontharing:

– Haarzakje vernietigen
– Absorptie door pigment in het haarzakje

Het aantal haarzakjes dat we hebben staat al vast bij de geboorte, door middel van laserontharing kan 95% permanente haarvermindering van de terminale haarzakken in de huid behaald worden.

Daarnaast bereik je met laserontharing langdurige vermindering van haargroei na het behandeltraject, dit kan te maken hebben met slapende haarzakjes of lichtere haartjes.

 

bikinilijn-laserontharing-roosendaal
Onderste foto: resultaat bikinilijn na 2 sessies

 

 

Haartype
Voorafgaand aan de behandeling bij AMADEA vindt er een intake plaats waarin we zullen bepalen om welk haartype het gaat. Dit is erg belangrijk om de behandeling en de behandelfrequentie op aan te passen.

Daarnaast hebben we te maken, netals bij andere ontharingsmethoden, met groeifases van de haren. Het meest ideale is om haargroei in de anagene, vroege groeifase te laseren.
Tijdens de behandeling zal door de laserstraal de melanine in het haarzakje het licht van de laser absorberen en omzetten in melanine, waardoor de warmte de haarfollikel gaat vernietigen. De haar valt na 1-4 weken uit om vervolgens definitief te verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Elke cliënt heeft minimaal 6 behandelingen nodig om het haar weg te laseren. Een enkele cliënt heeft maximaal 6-10 behandelingen nodig. De extra of juist behandelingen zijn afhankelijk van het haartype, voorgaande haarverwijderingsmethode en huidskleur. Bij AMADEA geven we een behandeltraject aan van 6-8 behandelingen, als het haar na 6 keer definitief verwijderd is kan het traject alleen maar meevallen. Natuurlijk is elke cliënt anders en kunnen we de behandeling na een volledig doorlopen traject op maat maken.

Pakketten bij AMADEA zijn samengesteld op 6 behandelingen, waarbij je voor 5 behandelingen betaald en de 6e behandeling gratis krijgt als extra voordeel op het kiezen van een pakket. Wel is het verplicht indien je gebruik maakt van een pakket de pakketten de eerste behandeling te voldoen. Mocht dit niet voor jou van toepassing zijn dan is de keuze uit een losse sessie nog mogelijk, de pakketkorting is hierop niet van toepassing.

Uit studies is gebleken dat de effectiviteit van laserontharing liet zien dat er reductie plaatsvindt van 95% na een serie behandelingen.

BELANGRIJK: Geen enkel apparaat is in staat om witblonde of witgrijze haren te verwijderen op dit moment.
Rood haar is wél mogelijk maar soms kan dit iets langer duren voor dit definitief verwijderd is.

Hoe vaak moet ik terugkomen?
Als regel geldt dat bij gezicht, oksels en bikinilijn tussen de 4-6 weken herhaalt kan worden, bij romp 6-8 weken en bij armen en benen 6-8 weken.
Het meest ideaal is als de haartjes beginnen te hergroeien van nieuwe haarfollikels na 7-14 dagen (begin van de anagene fase)
Na de behandeling vallen de haartjes binnen enkele weken/dagen uit.

Wat mag niet voor de behandeling?

De haartjes mogen 4-6 weken vooraf niet geharst of getrokken worden of geepileerd worden. Wel geschoren!
Na de behandeling mag de huid na 24 uur weer worden geschoren met een nieuw en schoon scheermes ivm hygiene.
Voor de behandeling dient er niet uitgebreid gebaad te worden in de zon, voor het gezicht geldt dat 4 weken, romp 6 weken, benen 8 weken. Geen zelfbruiner 2 weken voor de behandeling.

Na de behandeling 2 weken niet uitgebreid zonnebaden. (met bescherming in de zon of schaduw, terras etc mag wel, maar niet uitgebreid op het strand/zonnebank als voorbeeld)


CONTRA INDICATIES

Zoals bij elke behandeling zijn er ook bij laserontharing enkele contra-indicaties te noemen.
Tijdens een uitgebreide intake bij AMADEA waarbij we de medische anamnese afnemen zal dit uiteraard altijd worden besproken. Dit is belangrijk om rekening te houden met bepaalde indicaties die risico’s vormen.

Mocht je een behandeling in willen plannen plan dan de eerste keer altijd een ‘Laserontharing Intakegesprek’ in, aansluitend kan er meteen een sessie worden ingepland of gekozen worden voor het pakket.

De contra-indicaties zijn:
– Epilepsie
– Huidkanker
– Huid- en aderontsteking
– Open wonden
– Pacemakers of andere geimplanteerde elektronische systemen
– Diabetes
– Zwangerschap en borstvoeding
– Hemofilie
– Littekenvorming
– Medicatie voor lichtgevoeligheid (anti-biotica, roaccutane)
– Herpes
– Acute infectie en koorts
– Onder 18 jaar alleen met toestemming van ouders
– Geen kanker of immuuntherapie gehad de afgelopen 5 jaar

Tijdens de intake en behandeling bij AMADEA zullen we de nazorgformulieren verstrekken.


 

VOORBEELD

laserontharing-roosendaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

KLIK HIER OM EEN AFSPRAAK IN TE PLANNEN
Close