Snel bereikbaar via Whatsapp

06-82630786

Email

info@amadeas.nl

Openingstijden

Dinsdag, donderdag & vrijdag: op afspraak

Bij AMADEA behandelen wij rode huidaandoeningen zoals couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s.
Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes welke vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté voorkomen. Hoewel het vaak onschuldig is, is het wel vaak cosmetisch storend.
Wij behandelen deze huidaandoeningen met elektrische coagulatie.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi’s zijn bloedvaatjes die aan de oppervlakte liggen die verwijdt zijn door  bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of bijvoorbeeld medicijngebruik.
Door deze factore kan de elasticiteit van de vaatwanden achter uitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. Het gevolg is dat dee huid dan rood kleurt of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien.
De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf en hebben behandeling nodig.

Behandeling
Tijdens de behandeling ga ik met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Zwaardere vorm van couperose 
Indien je kampt met een wat zwaardere vorm van couperose kan het aan te bevelen zijn om te kiezen voor lasertherapie. Deze therapie is weliswaar wat kostbaarder, maar werkt efficiënter. Coagulatie zou in een dergelijk geval vele behandelingen vereisen, wat relatief gezien niet voordelig is.
Bij alle behandelingen van couperose geldt dat onderhoud nodig is. We kunnen niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kun je wel de kans hierop verkleinen.

Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen, moet je de huid goed beschermen tegen warmte/koudverschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek in principe niet aan te bevelen en vergroot roken ook de kans op nieuwe vaatjes.

Close